Omgeving

Houdt u van wandelen, fietsen, vliegtuigspotten of bezoekt u liever één van de prachtige steden in de onmiddellijke nabijheid zoals Brussel, Leuven of Mechelen. Bent u op zoek naar culinaire ervaringen, een lekker streekbier of een heerlijk gerecht bereidt met witloof, ’ons eigenste Erps goud‘ , wij maken u met veel plezier wegwijs tussen de vele mogelijkheden….

Fietsen

Voor de fietsers is er het knooppuntennetwerk van Bloso met talrijke mogelijkheden om vele kilometers te fietsen temidden prachtige landschappen. Naargelang uw conditie en ’goesting‘ heeft u de keuze tussen vlak en heuvelachtig parcours tot en met het betere klimwerk richting Huldenberg / Overijse. Voor mountainbikers heeft de uitbater enkele pittige parcours ter beschikking met vertrek en aankomst vannuit de B&B. U heeft een ruime keuze aan tochten, afstanden en hoogtemeters. Geen eigen fiets? Een heren- en damesfiets staan ter beschikking, meer nog, indien U graag een romantisch ritje aflegt met uw partner in Erps en omgeving dan staat onze antieke tandem ter uwer beschikking…..een belevenis op zich!

Kortenberg Wandel-en fietsroutes

Fietsroutes Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen Fietsroutes

Horeca

Heerlijk eten of een gezellig pintje drinken op wandelafstand? Restaurant Rooden Scilt biedt al gedurende meer dan 20 jaar heerlijke gastronomie in een charmant kader aan betaalbare prijzen.

Liever een snelle snack en een lekker frisse pint, keuze te over aan café’s en brasseries ; The Cosy, Cafe Central, tennisclub Leliehof en cafe ’t Onzent bevinden zich allemaal om de hoek.
Zelf kokerellen of een snelle diepvries lasagne in de oven? Kan allemaal dankzij de kruidenier om de hoek en de modern uitgeruste keuken ter beschikking in uw eigenste B&B.

Icarus

Met de internationale luchthaven in U onmiddellijke omgeving bent u uiteraard op een wip-en een zucht verwijderd van uw volgende vlucht. Bent u een fervent vliegtuigspotter dan is Erps en omgeving een paradijs gezien de vele vliegbewegingen. Niets zo indrukwekkend om het geluid van ’Airframe noise‘ (luchtverplaatsing) mee te maken van een landend vliegtuig tijdens één van uw wandelingen temidden van de vele velden. Het vliegtuig spotten waarmee u binnenkort zelf naar verre oorden vliegt, het kan allemaal nabij de landingsbaan in Zaventem. Flightlevel Planespotting

Wandelen

Wandelaars hebben de keuze tussen niet minder dan acht wandelingen in omiddellijke omgeving: de Keizerdellewandeling, de Heuvelingwandeling, de Romeinse heirbaaanwandeling,  enz.

Of u kan ook een wandeling maken in de vele bossen en parken; het Silsonbos, Zonienwoud, Heverlee bos, het koninklijk park van Tervuren bieden u meer dan genoeg mogelijkheden om vele kilometers af te leggen in een unieke omgeving.

Gemeente Kortenberg Fiets-en wandelroutes

Silsomboswandeling

Vliegtuigwandeling

Wandeling Historische gebouwen Erps-Kwerps

Welness

Er zijn uitstekende welness en sauna mogelijkheden in de onmiddellijke omgeving. Wij begeleiden u graag bij uw keuze.