Algemene informatie

Billy is onze uiterst beminnelijke Cocker Spaniel die integraal deel uitmaakt van ons gezin. Billy is niet gek van andere viervoeters dus kunnen we helaas geen andere (huis)dieren toelaten.

Roken: Wij voeren een strikt non-smoking beleid in de kamer maar het staat u uiteraard vrij om in de prachtige tuin van uw sigaretje te genieten.

Kids: Kinderen zijn uiteraard welkom. Een Sofabed is beschikbaar op het gelijkvloers.

Parking: Er is gratis parking in de onmiddelijke omgeving van de B&B.

Check & out: Check-in vanaf 16u00.  Check-out tot 11:00 uur ‘s morgens.

Krediet kaarten: Aangezien wij een kleinschalige B&B zijn aanvaarden we geen krediet kaarten. Een bankautomaat is echter ter beschikking op 70 meter wandelafstand. Betalingsvoorwaarden in bijlage. Wenst U te betalen met kredietkaart dan kan dit altijd via Booking.com

Fietsers: Fietsers meer dan welkom, veilige fietsberging en fietsatelier ter plaatse.

Taxi & Airport Service 24h/24h: Taxi Rik

Openbaar vervoer: Busstop voor de deur met rechtstreekse verbinding naar Brussels airport, Brussel,  Leuven & Mechelen De Lijn Routeplanner  Treinstation (Kortenberg) op 10 min wandelafstand NMBS Routeplanner

Geschiedenis

‘Den Engel’, een pand met een rijke geschiedenis dat reeds bewoond werd in de 17de eeuw. Een huis met vele levens en bestemmingen. Van bakkerij, herberg, herenboerderij, snoepwinkel tot burgemeesterswoning. Op het einde van de 19de eeuw was ‘A l’Ange’ een bloeiende herberg waar de ouders van ‘pensionaires’ van het klooster van Erps hun maal kwamen nuttigen wanneer ze met paard en kar hun dochters kwamen bezoeken vanuit het verre Brussel. In 1900 werd De Engel grondig vernieuwd. De ruimte waar de B&B zich bevindt deed vroeger dienst als stalling voor vee. Later, tijdens de jaren tachtig was hier ook jeugdclub ’t Kot gevestigd, een plaats waar de Erpse jeugd samenkwam en ook thuisbasis van de legendarische discobar ‘Long Sight Reaction‘.
U bevindt zich dus op een plaats met een rijke geschiedenis hetgeen zich ook vertaalt in- en rond de B&B.

Het Verblijf

Mooie kamers met een modern interieur in combinatie met traditionele elementen gehuisvest in de oude stallen van het voormalige pachthof met aparte en discrete ingang. De ruime kamers worden getypeerd door hoge plafonds en de aangename warmte en gezelligheid van de pelletkachel die het interieur tijdloos en uiterst aangenaam toeven maakt. De kamers zijn uitgerust met ingerichte ingerichte keuken, salon met flatscreen TV, Wifi, Hifi, safe, badkamer en minibar.

Voor de zakenman die voor korte- tot middellange termijn een verblijf zoekt is deze B&B de perfecte oplossing om niet te verdwijnen in de anonimteit van een grote hotelketen. Voor expats die op zoek zijn naar een tijdelijke thuis in afwachting van permanente huisvesting vormt De Engel de ideale uitvalbasis om in alle sereniteit op zoek te gaan naar een woonst. Bovendien kan U rekenen op de ervaringen van de vier-talige uitbater (Nederland, Frans, Engels en Spaans) die zelf menige jaren in het buitenland als expat doorbracht.

Welke formule u ook kiest (met of zonder ontbijt), wij stellen alles in het werk om U een aangenaam verblijf te bezorgen in onze mooie en comfortabele B&B.

Bodega den Engel

Bent u een wijnliefhebber of u wil u kennismaken met een paar lekkere streekbieren, bezoek onze bodega Den Engel. Een prachtige wijnkelder gelegen in de hoofdwoning naast de B&B met een rijkelijk aanbod aan Spaanse wijnen en Belgische bieren. Bezoek en degustatie kan mits reservering.

Prijzen

Vanaf 90 euro voor 2 personen, 130 euro voor de deluxe suite voor 4 personen. Onbijt mogelijk op aanvraag. Prijs 10 euro per persoon voor een lekker ontbijt met streekproducten, croissant, vers fruitsap, koffie……Tevens heeft u ook de mogelijkheid om zelf te zorgen voor uw ontbijt met een bakker en kruidenier binnen handbereik. Een lekkere expresso? Kan dankzij de Nespresso ter beschikking in uw B&B. Flexibiliteit vezekerd, aan u de keuze.